AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo pregledali su 40 škola u kojima nisu pronašli nikakvu eksplozivnu napravu, a pri kraju je i kontradiverzioni pregled Opštinskog suda u Sarajevu.

Rano jutros sarajevske škole su primile dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, a javljeno je da je bomba postavljena i u prostoriji Opštine Centar, gde je i sedište Vlade Kantona Sarajevo, kao i u zgradi Opštinskog suda, prenosi Srpskainfo.

Ministar obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović izjavila je da su stigle dojave da su bombe postavljene u 110 školskih ustanova, u svim osnovnim i nekim srednjim školama, zbog čega je bilo evakuisano 18.000 učenika.

Ona je rekla da se očekuje da kontradiverzioni pregledi budu završeni danas i da će se već sutra nastava odvijati normalno.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je na konferenciji za medije da policija radi svoj posao u punom kapacitetu uz saradnju drugih policijskih agencija.

Bez obzira što nije pronađena nijedna eksplozivna naprava, rekao je Forto, svaka pretnja se uzima potpuno ozbiljno i tako će biti i u budućnosti, preneli su federalni mediji.