AKTUELNO

Zbog svađe roditelja učenika osmog razloga Osnovne škole "Milorad Musa Burzan", u toj podgoričkoj školi danas je intervenisala policija.

Kako je nezvanično rečeno iz Uprave policije, njihovi službenici su intervenisali nakon što je prijavljeno da je došlo do verbalnog sukoba roditelja nekoliko dečaka.

Navodno, jedna od učenica je već drugu godinu žrtva vršnjačkog nasilja.

Njeni roditelji tvrde da su upravi škole, razrednom starešini, a potom i nadležnim službama prijavljivali da im dete trpi verbalno, emocionalno i psihološko nasilje.

"Zbog zanemarivanja problema od strane uprave škole, razrednog starešine danas je došlo do eskalacije problema u školi i morali su intervenisati službenici Centra bezbednosti Podgorica. Obraćali smo se i Ombudsmanu, samo je on imao sluha za naš problem", rekli su roditelji.

Oni su apelovali na nadležne da se uključe u rešavanje problema u toj školi, kako bi se zaštitila prava dece, ali i kako se ne bi ponovio sukob roditelja.

"Samo želimo da se zaustavi nasilje. Našem detetu u školi nije pružena zaštita i ono mora da posećuje psihologa", rekli su roditelji.

Roditelji zlostavljane devojčice rekli su da su joj deca iz razreda pretila da će završiti u grobu.