AKTUELNO

Policija Crne Gore uhapsila je L.R. (19) iz Herceg Novog zbog osnovane sumnje da je podmetnuo 10 požara.

Nije bilo leta sa ovoliko požara u Herceg Novom, a ishod je ogromna materijalna šteta i s druge strane, podatak da je čak deset požara podmetnuto.

Službenici hercegnovske Uprave policije intenzivno radeći na rasvetljavanju više slučajeva izazivanja požara identifikovali su osobu koja je podmetnula deset požara. Zbog sumnje da je izvršio deset krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti hercegnovska policija je lišila slobode L.R. (19) iz Herceg Novog.

Foto: Pixabay.com

Sumnja se da je L.R. od 24. jula do 8. avgusta ove godine, izvršio navedena krivična dela tako što je u deset navrata podmetnuo požare u delu hercegnovskog zaleđa, uz regionalne puteve, paleći nisko i visoko rastinje, usled kojih je nastupila veća materijalna šteta. Požare je u kontinuitetu izazivao u naseljima NJivice, Žvinje, Sutorina, Podi, Kameno, na Mokrinama, Sitnici, u Zelenici i Kumboru.

Na lokalizovanju ovih požara, pored hercegnovske Službe zaštite i spašavanja, aktivno su učestvovali službenici Direktorata za vanredne situacije i Vojske Crne Gore koji su podrškom iz vazduha gasili požare na Žvinjama i okolnim selima Herceg Novog.

Značajno je istaći da je u navedenom periodu, prilikom preduzimanja aktivnosti iz nadležnosti policije, ostvarena odlična saradnja i vršeno kontinuirano razmenjivane podataka sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja, kao i sa građanima, kako bi se navedeni događaji rešili.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost, saopšteno je iz Uprave policije.

Autor: