AKTUELNO

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin oglasio se video porukom nakon današnje tragedije na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, među kojima je i dvoje dece.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

- Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece. Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti - saopštio je Brđanin.

On je podelio i informacije o događaju.

- Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest - dodao je on.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

Foto: E-STOCK/PETAR JOVANOVIĆ/TV Pink Printscreen

- Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života - ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima.

- Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izveštavanje - zaključio je Brđanin.

Autor: