AKTUELNO

Najveći masakr u istoriji ove zemlje dogodio se u petak popodne na Cetinju kada je Vuk Borilović ubio 11 ljudi, a među njima i dvoje dece.

Ranjene su 4 osobe, dok je jedna i dalje životno ugrožena. Tri pacijenta smeštena su u Klinički centar Crne Gore, dok je jedna osoba zadržana u bolnici Danilo prvi na Cetinju.

Ubica je, kako ga opisuju oni koji su ga poznavali, bio oženjen, miran čovek, otac troje dece. Međutim, u poslednje vreme se čudno ponašao, a komšije tvrde i da je kupio kameru koju je postavio ispred kuće uz izgovore da mu neko krade stvar i baca crnu magiju na dom.

Foto: TV Pink Printscreen

Komšije se pitaju ko je Vuk da bilo kome sudi, posebno nevinoj deci, a poručuju i da mu se brat obesio pre 15 godina.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, govore i da je Borilović navodno pre dve nedelje upao kod komšija u kuću i polomio im stvari. Ubica je juče, zbog psihičkih problema koje je imao u poslednje vreme, trebalo da ide na lečenje u psihijatrijsku bolnicu u Dobroti. Da se čudno ponašao poslednjih dana, svedoče i kolege iz Nacionalnog parka "Lovćen" gde je ubica radio.

Na licu mesta, u trenutku masakra, slucajno se zatekla i novinarka RTCG.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema pisanju crnogorskih medija, Borilović je nekoliko dana pre tragedije na Cetinju, svoju suprugu i decu odvezao u Herceg Novi, posle ćega se vratio u rodni grad, pa nije isključeno i da je zločin unapred isplaniraoo.

Ubica je prvo presudio majci sa dvoje dece, koja je po zanimanju bila medicinska setra, zatim upucao njihovog kuma i svog ujaka, a onda i sve koji su mu se našli na putu.

Nakon što je ubio nesrećnu ženu i mališane stare 8 i 11 godina, koji su se krili iza vrata, Borilović je pozvao njenog supruga i rekao da je pobio i svoju i njegovu familiju.

Foto: TV Pink Printscreen

Oni koji su se zatekli na licu mesta krvavog pira kažu i kako su bespomoćno pokušavali da pomognu žrtvama, ali i da policija nije adekvatno reagovala uz obraloženje da je teren nepristupačan.

U Crnoj Gori je na snazi trodnevna žalost.

Autor: