AKTUELNO

Osumnjičeni su oštetili žrtve za skoro 800 evra

Zagrebački policajci završili su kriminalističko istraživanje nad muškom i ženskom osobom starima 41 godinu zbog sumnje na počinjenje dva krivična dela razbojništva.

Sumnja se na to da su muškarac i žena zajedno s dve zasad nepoznate muške osobe krajem avgusta 2022. objavili oglas za upoznavanje i masažu, a sve s ciljem ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi.

Nekoliko dana kasnije, objavljeni oglas je zainteresovao 25-godišnjaka koji je potom telefonski kontaktirao osumnjičenu te je po njenim uputstvima došao u kuću na području Peščenice.

- Ulaskom u kuću, 25-godišnjak je osumnjičenoj predao 100 evra (700 kuna) za dogovorenu uslugu da bi potom u sobu ušao osumnjičeni 41-godišnjak i dvojica zasad nepoznatih muškaraca koji su uz upućene pretnje od oštećenog zatražili još novca. Upućene pretnje su kod oštećenog izazvale strah i bojazan za vlastiti život te im je na kraju predao još 200 evra (1.500 kuna) i napustio kuću - saopštila je PU zagrebačka, prenosi Index.

Foto: Beta AP/ Damir Senčar

Materijalna šteta iznosi oko 790 evra (6.000 kuna)

Tu nije bio kraj protivpravnog ponašanja osumnjičenih te je tako početkom septembra objavljeni oglas privukao pažnju 38-godišnjaka koji je takođe kontaktirao osumnjičenu i dogovorio način dolaska.

Po dogovoru, u kuću na području Peščenice oštećenog je dovezao 41-godišnji osumnjičeni, a po ulasku u kuću oštećeni je 41-godišnjakinji predao 100 evra (800 kuna) za obećanu uslugu, ali su u tom trenutku u prostoriju ušla zasad dva nepoznata muškarca koji su uz pretnju čvrstim predmetima zatražili još novca, koji im je na kraju oštećeni predao u strahu za vlastiti život.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 790 evra (6.000 kuna). Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je poseban izveštaj dostavljen nadležnom tužilaštvu.

Autor: