AKTUELNO

Policija je po nalogu Evropske kancelarije javnoga tužioca (EPPO) uhapsila šeficu službe u Hrvatskoj agenciji za malu privredu, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) zbog sumnji da je učestvovala u nameštanju konkursa "teškog" oko milion kuna.

Kako saznaje Jutarnji list, reč je o poslu izrade grafičkog dizajna promotivnih materijala koji je u potpunosti finansiran iz fondova Evropske unije.

Nezvanično se saznaje da je uhapšena Magdalena D, direktorka službe za koordinaciju HAMAG-BICRO-a.

EPPO ju sumnjiči da je tokom prošle godine pokušala da namesti posao izrade promotivnih materijala za spajanje opština u Hrvatskoj, firmi iz okoline Čakovca koji je u vlasništvu člana njezine šire porodice.

O hapšenjuse oglasila i Kancelarija evropskog javnog tužioca koja je portvrdila da su privedene dve osobe.

- Kancelarija evropskog javnog tužioca u saradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom sprovodi hitne dokazne radnje danas, 21. septembra 2022. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na dve osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena dela nezakonitog favorizovanja i podsticanja na nezakonito favorizovanje vezano uz javnu nabavku usluga putem Hrvatske agencije za malu privredu, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekat finansiran sredstvima EU.

Kancelarija navodi da će nakon ispitivanja osumnjičenih doneti odluku o daljem postupanju.

#EU

#Konkurs

#nameštanje