AKTUELNO

Bračni par Krstić iz Mostara s devetogodišnjim sinom preksinoć je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti kod Mostara, a trogodišnjoj kćerki koja je bila s njima u automobilu lekari se bore za život.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su žrtve utrkivanja i nesavesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMV i "mercedesa". Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMV Mate Primorac, inače hercegovački biznismen.

Ova stravična saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17 u mestu Buna-Zaton. Četiri osobe su smrtno stradale, a još četiri osobe su teško povređene.

Poginuli su članovi porodice Krstić iz Mostara B. K. (35), M. K. (34) i R. K. (9), koji su se nalazili u automobilu "reno senik". S njima je u vozilu bila i trogodišnja kćerka G. K., koja je hitno operisana u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici Mostar i trenutno je na Odeljenju za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje.

Poginuo je i vozač iz vozila BMV X5 M. P. iz Čitluka, dok su teške telesne povrede zadobili putnici iz vozila BMV L. M. (1987), R. V. (1977) i K. J. (1998).

Autor: