AKTUELNO

Policija u Minhenu traži svedoke i sve druge koji imaju korisne informacije o ubistvu 49-godišnjeg Hrvata Kristiana Krambergera. Kramberger je pronađen mrtav u svom stanu 5. novembra 2021, a naknadnom kriminalističkom istragom i forenzičkim istraživanjem otkriveno je kako je Kramberger ubijen, piše Fenix.

Iako je prošlo godina dana od ubistva, nemačka policija još nema nikakvih tragova o počiniocu ili počiniocima. Stoga je objavila fotografiju ubijenog i povećala nagradu za pomoć u istrazi na iznos od 10.000 evra. Takođe, ostavila je broj telefona na koji svedoci mogu javiti sve važne informacije.

Žrtva vodila dvostruki život

"Kristian Kramberger planirao je prigodno slavlje povodom svog 50. rođendana, a očekivao je i goste iz Hrvatske. Nakon što nekoliko dana nije mogla doći do oca, ćerka Kristiana Krambergera je pozvala policiju koja je ušla u stan i na podu zatekla njegovo telo", stoji u policijskom saopštenju.

"Svuda je bilo krvi. Naknadnim uviđajem kriminalističke policije na mestu zločina, osim vidljivih tragova nasilja, utvrđeno je kako je u stanu ubijenog muškarca još nekoliko dana ranije neko bio", dodaju iz policije.

Iz policije navode da je istragu preuzelo Odeljenje za ubistva.

"Istražitelji su saznali da je Kristian Kramberger vodio dvostruki život. Službeno se vodio kao nezaposlen, a zapravo je zarađivao ilegalnim poslovima, najčešće je ilegalno trgovao lekovima na recept. Kristiana Krambergera svedok je poslednji put video živog 20. oktobra 2021. (sreda)", navode iz policije.

Iz stana ništa nije ukradenoPortparol policije, rekao je da su tokom istrage utvrdili da se Kramberger pre smrti redono družio s pripadnicima nižih društvenih slojeva.

"Ti ljudi su takođe posećivali 49-godišnjaka u njegovom stanu, što objašnjava mnogo različitih DNK i otisaka prstiju koje su forenzičari pronašli na mestu zločina", rekao je portparol Kastro Telez.

Iz policije poručuju kako je jednosobni stan žrtve bio uredan i da očito nisu ukradene nikakve dragocenosti. Uprkos intenzivnoj istrazi, još uvek nije identifikovan ni jedan osumnjičeni.

Autor: