AKTUELNO

Policija iz Višegrada uhapsila je osobu čiji su inicijali B.P. iz ovog mesta osumnjičenu da je izvršilo napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, saopšteno je iz Policijske uprave u Foči.

- U toku je kriminalistička obrada nad osobom B.P., koja se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog dela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva - navedeno je u saopštenju.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad sinoć oko 23 i 30 sati uhapsili su lice B.P. i preduzimaju sve mere i radnje, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, piše u saopštenju.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević osudio je ranije danas napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koje je napala i pretukla nepoznata osoba i izrazio nadu da će nadležni organi što prije rasvetliti ovaj slučaj.

B.P. je u selu Omeragići kod Višegrada pretukao i opljačkao dvoje staraca, Fadila i Ajšu Memišević. Za sada nije poznato je li imao pomagača, ali je tokom napada bio maskiran.

- Oni su isprebijani, kuća ispreturana, ono što znam je da to što su imali para im je uzeto, a da li još nešto fali ne znamo. Oni nisu imali nikakvog kontakta, noć su proveli van kuće, tek ih je pre par sati pronašao rođak tako da smo obavestili policiju - kazao je predsednik Medžlisa IZ Višegrad Bilal Memišević.

Inače, Fadil i Ajša su njegovi stric i strina i oboje su u osmoj deceniji života.

Ranije poznat policiji

Policija je u Višegradu uhapsila 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje starijih osoba u selu Omeragići, navodi Klix.ba.

Prodan je od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih dela. On je, između ostalog, 2008. godine osuđen za ubistvo svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbegličkog naselja Prelovo kod Višegrada. Pre i nakon toga je dovođen u vezu s nizom drugih krivičnih dječa.

Prije dve godine je uhapšen zbog sumnje da je policajcima zapretio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola, pisali su mediji.

Prodan je inače rodom iz Konjica, a živi u izbegličkom naselju Prelovo.

#Hapšenje

#Višegrad