AKTUELNO

Akcija u kojoj su uhapšeni pripadnici Uprave policije je završni udarac mafiji, a državni organi i policija biće očišćeni od njihovih kadrova, izjavio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

On je rekao da su od partnera u Briselu dobili podršku" za svoje delovanje, prenose Vijesti.

Presudnu ulogu pored Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odeljenja imao je i međunarodni faktor gde smo iz Evropola dobili podatke i ovo je samo početak i u budućem periodu možemo očekivati nova hapšenja. Možda nećemo imati ovako značajna imena, ali imaćemo jednu profesionalnu instituciju, rekao je Adžić.

Crnogorski ministar je saopštio da je nakon hapšenja v.d. pomoćnika direktora za borbu protiv organizovanog kriminala Dejana Kneževića mali broj kancelarija koje koristi taj sektor policije zapečaćen, kao i da je desetak službenika poslato kućama.

Knežević je uhapšen 22.marta u akciji Specijalnog policijskog odeljenja (SPO). U pitanju je nastavak velike operacije SPO-a i SDT-a u kojoj su do sada uhapšeni bivši i sadašnji službenici policije, ali i biznismeni, Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić i Tihomir Adžić.

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) Kneževića su uhapsili po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

#Crna Gora

#hapšenja