AKTUELNO

Hrvatski zvaničnici čestitali su danas Božić sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

- Svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom `Mir Božji, Hristos se rodi` srdačno čestitam Božić sa željom da mir ovog praznika uđe u svako srce i svaki dom te da ga svi provedu okruženi ljubavlju svojih najmilijih - navodi se u čestitki predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Ona je čestitku uputila mitropolitu zagrebacko-ljubljanskom Porfiriju, episkopima, sveštenicima i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj uz najbolje želje za 2018. godinu.

- Radost Božića kao praznika mira, porodičnog i verskog zajedništva neka nam svima bude svetlo na putu izgradnje svakog dobra naše zajedničke domovine Hrvatske - navodi se u čestitki.

Čestitku vernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru uputio je i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u svoje i ime Sabora, prenosi Hina.

- Božić je najradosniji dan u godini za sve koji iskreno veruju i poštuju Isusa Hrista. Stoga želim da vam proslava Hristovog rođenja protekne u veri, radosti, miru, ljubavi, privrženosti, porodičnom zajedništvu te u duhu deljenja, međusobnog uvažavanja, poverenja i tolerancije. Mir Božji - Hristos se rodi! - navodi Jandroković u čestitki.

Božić pravoslavnim vernicima i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću uputio je i kardinal Josip Bozanić.

#Božić

#Hrvatska

#čestitka

'