AKTUELNO

Građani u regionu upozoreni su da su vremenske prilike opasne i da prate uputstva nadležnih službi. U pojedinim delovim Srbije na snazi je žuti meteoalarm zbog jakih udara vetra i snežnih padavina.

Žuti meteoalarm će i u sutra biti na snazi  u Bačkoj, Banatu i Sremu, kao i u Pomoravlju i Istočnoj Srbiji. Situacija u regionu je znatno ozbiljnija.

Meteoalarm za Hrvatsku je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za Kvarner i Velebitski kanal i to zbog jakog i vrlo jakog severoistočnog vetra, čiji udari će dostizati do 150 kilometara na sat.

- Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visoki nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno primorcima - navodi se u upozorenju.

Foto: Tanjug

Dodaje se da je takođe prisutan i značajan rizik od štete za obalsku infrastrukturu.

- Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovija vremenska uputstva. Savetujemo građane da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalskih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju - navodi se u upozorenju Meteoalarmna.

Za sutra je za područje Like, Gorskog Kotara i centralne Hrvatske na snazi narandžasto upozorenje meteoalarma zbog velikih količina snega koje će pasti na tom području.

Očekuje se da će pasti između 10 i 40 centimetara novog snega.

Foto: Tanjug

Budite spremni na rasprostranjenu gustu maglu. Moguć je prekid rada vazdušnh, pomorskih i rečnih luka. Opasni uslovi za vožnju na putevima i u pomorskom, vazdušnom i železničkom saobraćaju, upozorili su nadležni.

Nevreme sa snegom i olujnim vetrom problemi u saobraćaju postoje I u BiH, a na teritoriji opštine, u Republici Srpskoj, proglašena je vanredna situacija. Situacija je loša i u drugim delovima Republike Srpske.

- U opštini Krupa na Uni visina snežnog pokrivača je od 60 do 80 centimetara, situacija je pod kontrolom. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti' -saopštili su nadležni, preneli su mediji u BiH.

#Prognoza

#Vreme

'