AKTUELNO

Pretresima na šest lokacija u Cetinju i Podgorici pronađeni i oduzeti oružje, municija, eksplozivna sredstva i sredstva komunikacije, javlja MUP Crne Gore.

Pretresima lokacija koje koristi Cetinjanin I. M. (22) u Cetinju i Podgorici danas su pronađeni i oduzeti oružje, municija, eksplozivna sredstva i sredstva komunikacije.

- Službenici Uprave policije MUP-a - Odeljenja bezbednosti Cetinje su, u saradnji sa službenicima Centra bezbednosti Podgorica i uz podršku Posebne jedinice policije, a postupajući shodno prethodno pribavljenim naredbama izdatim od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, jutros su izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na šest lokacija u Cetinju i Podgorici koje koriste tri bezbednosno interesantne osobe. Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti oružje, municija, eksplozivna sredstva i sredstva komunikacije  -  navedeno je u saopštenju.

Policijski službenici su pronašli i oduzeli dva mobilna telefona "Samsung S5" i "Ajfon", a pretresom lokacija koje koristi V. V. (23) iz Cetinja u Cetinju i Podgorici pronađeno je i oduzeto 39 komada detonatorskih kapisli i kolska radio veza "Motorola TM-360".

Ujedno, pretresom prostorija koje koristi F. K. (29) iz Cetinja u Cetinju je pronađena i oduzeta lovačka puška marke "Green EC & SON", kalibra 12 milimetara, sa oružnim listom na ime M. K. iz Cetinja, pištolj marke "Crvena Zastava M-70", kalibra 7,65 milimetara, sa dva okvira i oružnim listom takođe na ime M. K. iz Cetinja, 142 komada pištoljske municije kalibra 7,65 milimetara, 78 komada puščanih metaka kalibra 12 milimetara, nož - britva, dva dvogleda marke "Norcomia", tri SIM kartice, omot za SIM karticu, tablet marke "Samsung" i pet mobilnih telefona.

O svemu je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se nakon veštačenja oduzetog u Forenzičkom centru izjasniti o kvalifikaciji dela.

#Crna Gora

#Hapšenje

#Municija

#Zaplena

#eksploziv

#oružje

'