AKTUELNO

U Crnoj Gori je na snazi narandžasti meteoalarm.

Zbog niskog vazdušnog pritiska i jakog juga koji udara kroz Otrant, došlo je do rasta mora u Baru, Rafailovićima i Petrovcu, veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima, a građani Budve se spremaju da "odbrane" Stari grad. Kako javljaju crnogorski mediji, večeras se očekuje nevreme i u Budvi, pa su služba zaštite, komunalna policija i komunalno preduzeće organizovali akciju postavljaja vreća sa peskom u Starom gradu. Nadaju se da će tako sprečiti da voda uđe u kuće i restorane, kojima prete veliki talasi.

U Budvi su ranije danas ogromni talasi prodrli i do Starog grada, a jedan deo je pod vodom. U Bečićima je šetaliste pored plaže poplavljeno. Trenutno nema kiše u Budvi, ali je aktivan plimni talas, prenosi RTCG.

U Baru je nivo mora prešao visinu marinskih gatova i prelio se na deo šetališta, prenose crnogorski mediji. Kako se navodi, udari mora oštetili su i krov obližnjih ugostiteljskih objekata.

Foto: Pinkm.me

U Nikšiću jak vetar je čupao drveće i dizao krovove zgrada. Ulice Starog grada bile su pod vodom, a veliki talasi su preko plaže Ričardova glava prodrli na veliki trg ispred hotela "Avala".

Kako se navodi, vodostaj u Rijeci Crnojevića konstantno raste. Kiša je donela probleme meštanima Vranjine u blizini Skadarskog jezera, a situacija u Virpazaru je stabilnija.

Vodostaj Skadarskog jezera je u porastu i u pojedinim priobalnim naseljima na području Prijestonice Cetinje stanje je kritično, prenosi Cetinjski list. Prema informaciji Opštinskog tima za vanredne situacije, ugroženi su Rijeka Crnojevića, Dodoši i Žabljak Crnojevića.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje apelova je na građane, naročito na području opština sa povećanim rizikom od nastanka poplava, da preduzmu dodatne mere da bi zaštitili pokretnu i nepokretnu imovine, a posebno oni koji imaju životinje. Saopšteno je da se od večeras očekuje pogoršanje vremenskih prilika.

#Crna Gora

#Poplave

'