AKTUELNO

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović predao je danas crnogorskoj Državnoj izbornoj komisiji kandidaturu koju je podržalo više od 60.000 građana Crne Gore, prenosi RTCG.

Navodi se da je Đukanović poručio da je sa 60.528 potpisa građana, skupljenih u rekordno kratkom roku, potvrđena moć infrastrukture DPS i zahvalio svima koji su podržali njegovu kandidaturu - građanima i koalicionim partnerima.

Lider DPS je ponovio da očekuje pobedu u prvom krugu izbora koji su, kako je ocenio, ponovljeni plebiscit o strateškom pravcu razvoja Crne Gore.

- Danas je Crna Gora pred novim iskušenjima. Politika koju ja personifikujem ima kapacitet poštovanja prema istorijskim vrijednostima i da napravi nova ostvarenja i pravilno odabere strateški put Crne Gore. I u narednom periodu želimo da obezbedimo evropski kvalitet života svih naših građana - rekao je Đukanović nakon predaje kandidature.

RTCG navodi da je Đukanović podsetio na rezultate vlasti pod njegovim vođstvom. "Verujem da će Crna Gora dinamizovati reforme koje će voditi ka većem standardu svih građana, a sve to će nas odvesti ka članstvu u EU. Kampanju ćemo okončati u kratkom roku i Crnoj Gori doneti još jednu pobedu u prvom krugu", poručio je Đukanović.

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 15.aprila.

#Milo Đukanović

'