AKTUELNO

Nakon saslušanja kod tužioca u Višem državnom tužilaštvu, potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu Husoviću određeno je zadržavanje do 72 sata.

On se nakon jučerašnje pucnjave u zgradi Ministarstva odbrane sumnjiči za pokušaj ubistva Alme Ljuljanaj, generalne direktorice Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane. Husovića tužilaštvo takođe, tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

Moj branjenik je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem budući da se nalazi u stanju šoka zbog celokupne situacije", kazao je za Standard advokat Husovića, Dalibor Tomović.

Prema nezvaničnim saznanjima Standarda, Husović se navodno nalazio ispred vrata kancelarije Alme Ljuljanaj kada je došlo do pucnja.

Državni tužilac, u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, juče je od CB Podgorica obavešten je da je u Ministarstvu odbrane Crne Gore došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane Emina Husovića na štetu A.LJ.

Dežurni državni tužilac Višeg tužilaštva i ovlašćeni policijski službenika izvršili su juče uviđaj na mestu incidenta. Izuzeti su svi tragovi sa lica mesta koja su upućena na veštačenje.

Od strane tužioca dat je nalog policiji da se lice E.H. liši slobode zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, koje lice će u zakonskom roku biti dovedeno u ovo tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog", naveli su juče iz VDT-a Podgorica.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je juče oko11 sati došlo do pomenutog incidenta i da tom prilikom niko nije povređen.

#Crna Gora

#Pritvor

#Vojska

'