AKTUELNO

Na mestu teške nesreće, u mestu Radinjača, na putu Banja Luka - Prijedor, u kojoj je juče poginula žena (63) iz Banja Luke u sudaru automobila i autobusa i danas se mogu videti stravični prizori.

Pored puta i dalje se nalazi uništeni autobus, a na više mesta vidljivi su tragovi krvi.

Meštanin Ratko Šukalo čija se kuća nalazi na svega desetak metara od mesta nesreće ispričao je za Srpskainfo da se udar čuo i na tri kilometra udaljenosti.

– Scena je bila užasna, autobus je bio pored puta u kanalu, sa druge strane je bila "škoda" sva slupana. Unutra je bio vozač, koji je bio sav krvav i jedva je disao – kaže Šukalo.

On je dodao da se na ovom delu puta često dešavaju nesreće i da je poslednjih godina više osoba poginulo.

Iz UKC RS su rekli da im je posle nesreće dovezeno sedam pacijenata. U Prijemnu hiruršku ambulantu dovezeni su pacijenti M. S. (66), Z. S. (67), B. M. (53), N. D. (55), S. J. (38), N. P. (25) i D. D. (24).

– Pacijent S. J. hospitalizovan je u Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje. Zadobio je teške povrede, sa vodećom povredom glave i grudnog koša. Pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvesne i preuranjene – rekli su u UKC RS.

Pacijent B. M. hospitalizovan je u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

– B. M. je primljen sa prelomom levog kuka i isčašenjem desnog kuka. Njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, a u toku je njegovo hiruruško zbrinjavanje – kazali su iz UKC RS.

Pacijentkinja N. D. hospitalizovana je u Službi za neurohirurgiju. Zadobila je frakturu orbite i nosne kosti. Njeno trenutno zdravstveno stanje je za sada stabilno te ostaje na daljem lečenju i praćenju.

– Pacijenti M. S, Z. S, N. P. i D. D. su zadobili lakše povrede, po prijemu su dijagnostički obrađeni i zbrinuti te upućeni na kućno lečenje – rekli su u UKC RS.

#Autobus

#Automobil

#Banjaluka

#Saobraćajna nesreća

'