AKTUELNO

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici podnelo je optužni predlog protiv T.Č. blagajnice u crnogorskoj Skupštini, zbog sumnje da je proneverila novac koji joj je poveren u službi.

List Dan piše da se radi o 35.000 evra, dok iz ODT-a nisu naveli o kojoj svoti je reč.Okrivljenoj se na teret stavljaju krivična dela pronevera i produženo krivično delo falsifikovanje službene isprave.

- Njoj se stavlja na teret da je u toku 2016. godine prisvajala novac koji joj je poveren u službi i da je kao službeno lice, u službenim ispravama, unosila neistinite podatke, tako što je, kao blagajnica u Birou finansijskih poslova Skupštine Crne Gore, iz blagajne uzimala za sebe novac i na odredjeni broj naloga za službena putovanja, stavljala lažne potpise poslanika i zaposlenih u Skupštini i drugih lica, kojima je navodno taj novac isplaćen kao dnevnice za službena putovanja u inostranstvo - navodi se u saopštenju ODT-a.

U odnosu na odredjeni broj putnih naloga za službena putovanja, za koji postoji sumnja da su falsifikovani, formiran je, navode iz ODT-a, poseban krivični predmet protiv, za sada, nepoznatog učinioca, zbog produženog krivičnog dela pronevera i produženog krivičnog dela falsifikovanje službene isprave.

- U toku je uvidjaj i utvrduju se odlučne činjenice i prikupljaju dokazi, obaveštenja i podaci potrebni za identifikaciju učinioca i njegovo krivično delo - poručuju iz ODT-a.

Na putnim nalozima za putovanja u inostranstvo za koje su opredeljene dnevnice od 800 do 1.000 evra bili su lažni potpisi Jasmina Sutovića, Filipa Vukovića, Gencija Nimanbegua, Gorana Tuponje, Budimira Aleksića, Halila Dukovića, Almera Kalača, Dritana Abazovića, Draginje Vuksanović, Maje Ćatović, Strahinje Bulajića, Azre Jasavić, Vladislava Bojovića, Veljka Zarubice, Damira Šehovića, Ljuiđa Škrelje, Snežane Jonice, Obrada Gojkovića i Andrije Popovića.

Niko od poslanika nije znao da su im potpisi zloupotrebljeni. Sa nekim od njih su u policiji i tužilaštvu obavljeni razgovori i oni su potvrdili da u periodu koji je naveden u spornim putnim nalozima nisu putovali u inostranstvo.

#Crna Gora

#Evro

#Krađa

'