AKTUELNO

Najviše mi prijaju njegovi komentari, kao i kada je pohvali moj stajling, rekao je mladi takmičar.

Talentovani Matija Vitić je četrnaestogodišnjak iz Azanje koja se nalazi kod Smederevske Palankre  koji je svojim nastupima oduševio publiku, ali i žiri "Pinkovih zvezdica". On ide u muzičku školu, a pored sviranja saksofona i pevanja, Matija uživa i u ulozi voditelja "Školskog dnevnika". Ovaj takmičar je u intervjuu za Pink.rs otkrio kada je počeo da peva, ima li tremu na sceni i još mnogo toga.

Sa polaskom u prvi razred osnovne škole, takođe sam pošao i u nižu muzičku školu, pa je sve tako počelo. S obzirom da sam poslaskom u muzičku bio više posvećen sviranju saksofona, pevanje je usledilo nešto kasnije. Moj prvi javni nastup bio je na takmičenju "Srbija u ritmu Evrope", kada sam imao 10 godina - otkrio je Matija.

Foto: Privatna arhiva

Matija je priznao da se najviše plaši od Leontinih komentara, a za Saleta Cvetković je imao samo reči hvale.

- Sale je uporedio sebe i mene, rekavši da ga podsećam na njega iz rane mladosti. On mi je uzor i naravno da mi prijaju njegovi komentari, kao i sve pohvale. Znači mi svaki komentar, a pogotovo od tako velike zvezde kao što je on  - rekao je mladi takmičar.

Foto: Privatna arhiva

Inače, ovaj mališan je jednom prilikom nakon svog nastupa, na sceni "Pinkovih zvezdica" odsvirao nekoliko pesama na saksofonu, od svakog člana žirija po deo pesme nakon čega je dobio gromoglasan aplauz. Matija nije želeo da otkrije da li će gledaoci imati priliku da ga u nekom od narednih krugova vide kako svira saksofon i peva:

Što se tiče nastupa sa saksofonom neka to bude iznenađenje.

Matija Vitić je istakao da mu drugovi i sugrađani u Azanji pružaju veliku podršku, a kako ga je za kratko vreme na Inastagramu zapratilo više od 4000 fanova, ova Pinkova zvezdica ističe da mu podrška mnogo znači, ali da popularnost ima i dobru i lošu stranu.

Prija mi popularnost, ali sam otkrio i lošu stranu cele te priče, pa se trudim da ostanem dosledan sebe - rekao je Matija.

Foto: Privatna arhiva

- Tremu kada sam na sceni nemam, a inače planiram da se u životu bavim muzikom. Ono čime se još bavim su gluma i voditeljstvo, pa bih i sa tim nastavio - istakao je on.

Ovaj četrnaestogodišnjak je pokazao da se super snalazi pevajući i domaće i strane pesme, a ističe da od muzike sluša najviše pop i rok:

Slušam sve što mi prija u tom trenutku, nekad je to strana, a nekad domaća, ali u suštini najčešće je to pop i rok.

Matija se u poslednjoj emisiji "Pinkovih zvezdica" predstavio hitom grupe Deep Purple "Smoke on the water" i raspametio žiri, ali i publiku pored malih ekrana. Šta nam je ovaj takmičar pripremio za peti krug, ostaje da se vidi.

Autor: J. Vučić

#Intervju

#Matija Vitić

#Pinkove zvezdice

#Takmičar

'