AKTUELNO

Sigurno niste znali da neke od ovih holivudskih zvezda slave iste praznike kao i vi!

Mila Jovović

Verovatno vam je među prvima na pamet pala glumica Mila Jovović, čiji je otac Bogić Jovović, a majka ruska glumica Galina Longina, koja je ostala upamćena po besprekornom aristokratskom tenu, svetlim očima i brojnim ulogama poput filma "Peti element".

View this post on Instagram

Just a bit of weekend gardening glam.😘💄 I have a set up with indoor grow lights where I start all my seeds which is super fun. These last few weeks I’ve planted herbs and some gorgeous heirloom tomato varieties, which are all just sprouting. Today I’ve been transplanting some of these seedlings into bigger pots to get stronger before I plant them outside.🌱👩🏻‍🌾💋 Всего лишь немного садоводства по выходным. У меня есть настроенный светильник для комнатных растений, где я начинаю выращивать семена, это очень весело. В последние несколько недель я сажал травы и некоторые великолепные сорта томатов семейной реликвии, которые только-только прорастали. Сегодня я пересаживал некоторые из этих саженцев в большие горшки, чтобы они стали сильнее, прежде чем сажать их на улице.🌱👩🏻‍🌾💋

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on

Naomi Kembel

Tamnoputa lepotica, jedan od najplaćenijih svetskih top modela, rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke dok oca nikada nije upoznala. Vernik Ruske pravoslavne crkve postala je tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini

Kim Kardašijan

Planetarno popularna rijaliti zvezda rođena je u Los Anđelesu, poreklom Jermenka, pravoslavnog je porekla. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Kim je čak pre nekoliko godina na svom zvaničnom Tvitert nalogu svima čestitala Božić 7. januara.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini/InvisionAP

Tom Henks

Jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca rođen je kao rimokatolik (njegov otac Amos je potomak Abrahama Linkolna), ali je posle venčanja sa koleginicom Vilson, čija je majka Grkinja, po ličnom priznanju, upoznao svu lepotu pravoslavlja. On se godinama aktivno brine o kalifornijskoj crkvi Svete Sofije, koja pripada Carigradskoj patrijaršiji i uoči svakog Vaskrsasa pričešćuje sa porodicom.

- Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca - rekao je Tom.

Foto: Tanjug AP/Chris Pizzello

Petar Bjelac

Reč je o srpskom glumcu koji je igrao ulogu čarobnjaka u megahitu „Hari Poter i vatreni pehar“, koji je u svetu ostvario veliki uspeh. Naravno, domaća publika ga se seća i po ulozi "Barona" iz filma "Kad porastem biću kengur".

Autor: pink.rs

#Kim Kardašijan

#Mila Jovović

#Naomi Kembl

#Tom Henks

#holivudske zvezde

#pravoslavci

<
'