AKTUELNO

Slavni glumac najavio je kraj svoje karijere.

Kada god bi majke govorile o lepoti svojih sinova, ili uopšte o lepoti muškaraca poređenje koje su koristile je: "Lep kao Alen Delon", a ovaj francuski glumac žario je i palio filmskom scenom decenijama. Alen Delon (81) je sada najavio da snima svoj poslednji film u karijeri i da se povlači iz glumačkog života,.

Foto: Printscreen Youtube

- Znate koliko imam godina i kakvu sam karijeru imao. Želim da završim s tim. To je samo kraj karijere a ne mog života", rekao je Delon u intervju Frans presu.

Delon je rekao da će igrati u novom filmu reditelja Patrisa Lekonta zajedno sa Žilijet Binoš i dodao da će to ostvarenje stići u bioskope tokom naredne godine.

- Karijeru završavam s jednom divnom predstavom koja je napisana za mene - rekao je glumac i dodao da će se komad zvati "Sumrak divlje zveri".

Tokom pet decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su "Roko i njegova braća" i "Gepard" Lukina Viskontija, "Samuraj" i "Pandur" Žan-Pjera Melvila, "Gospodin Klajn" Džozefa Lozija i "Eklipsa" Mikelanđela Antonionija. Iako je 1999. godine najavio da više neće glumiti, pojavio se u nekoliko televizijskih serija. Pre dve godine je s ćerkom Anuškom Delon igrao u pozorišnoj predstavi po komediji "Une journee ordinaire" (Običan dan) Erika Asusa.

Foto: Wikipedia

Delona su, naime povezivali i sa smrću Stevice Markovića, Srbina koji je negovoj supruzi Natali i njemu bio telohranitelj. Spekulisalo se da se Stevica zaljubio u Delonovu suprugu, ali to nikada nije dokazano. Stevica Marković ubijen je u Francuskoj 1. oktobra 1968. godine, Delon je ovim povodom ispitivan, a ko je odgovoran za njegovu smrt nikada nije otkriveno.

Autor: D. P.

#Alen Delon

'