AKTUELNO

Sad je sve jasno!

Nestrpljivo se čeka intervju Megan Markl i princa Harija sa Oprom Vinfri, svi osim britanskog dvora koji strepi šta će to par reći. A kako kaže stručnjak za govor tela Džudi Džejms, najave razgovora su već rekle mnogo toga o Megan.

- Ako se dvor nadao da bi slatki zagonetni osmeh Megan Markl iz prvog tizera mogao da bude uvod u niz njenih poricanja na sva ona dramatična pitanja o dvoru njenog domaćina, poricanja praćenih kikotanjem, onda bi ovaj snimak gde "zvezda nemog filma" konačno govori, odlučno sugerisao suprotno - analizirala je Džudi Džejms.

- Njen glas je nižeg tonaliteta i sporiji i ona svaku reč izgovara sa pauzama i naglašava je. Zbog toga ona zvuči činjenično, a ne emocionalno. Oči joj se pomeraju u stranu, što je uobičajeno kada se prisećamo nečeg i time uokvirujemo reči, a zatim dok govori o "riziku od gubitka stvari", ona pomera oči u drugom smeru, povezanom sa pogledom u budućnost - objasnila je.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

U tizerima koji su dosada objavljeni Megan Markl kaže Opri da se ne plaši posledica intervjua jer je "već mnogo izgubljeno".

Džudi je dodala da Megan i Opra uspostavljaju kontakt "licem u lice", zbog čega njihov razgovor izgleda kao razgovor intelektualno jednakih osoba.

U određenoj meri bi njene reči, nastavila je Džudi, mogle da ukažu na to da Megan traži utehu, ali ona podignutim prstom pokazuje da je pažljivo razmislila kako će odgovoriti na složena pitanja.

- Nema signala koji bi nagovestio oprez ili zabrinutost da se ne uradi pogrešna stvar, ona ovde pažljivo kontroliše reči - poručila je Džudi.

U klipu koji traje Opra pita Megan kako će se osećati kada dvor čuje njiihovu istinu?

- Ne znam kako bi mogli da očekuju da posle toliko vremena mi i dalje ćutimo iako oni i dalje šire laži o nama - odgovorila je Megan.

A iz dela kada kaže da je dosta toga već izgubljeno, izbačen je njen pokret dlanom koji bi sugerisao njenu želju za empatijom, tvrdi Džudi koja kaže da pokretom oka i odmahivanjem rukom Megan poručuje da ima još toga da se kaže.

Megan Markl i princ Hari su 2019. doneli odluku da odstupe sa dužnosti viših članova kraljevske porodice. Ta odluka je stupila u snagu u martu prošle godine, a oni su je nedavno potvrdili saopštenjem da se ne vraćaju na dvor. Nakon tog saopštenja usledila je najava intervjua sa Oprom Vinfri koji Bakingemska palata dosada nije komentarisala.

Autor: M.K.

#Megan Markl | Meghan Markle