AKTUELNO

Princ se dobro snašao!

Kraljica i princ Čarls su podržali su princa Vilijama nakon što je pred novinarima rekao da "kraljevska porodica stvarno nije rasistička", pišu britanski mediji.

Foto: Tanjug AP/Frank Augstein

Izvori iz Palate su za britanski portal potvrdili da su ostali članovi kraljevske porodice bili zadovoljni Vilijamovim nastupom. "Smatraju da se dobro snašao sa obzirom na emocije i veličinu svega toga", rekao je izvor i naglasio da su i Bakingemska palata i Klerens Haus, službeni domovi kraljice i princa od Velsa, podržali Vilijamovu solo intervenciju u četvrtak.

Isto tako, izvori tvrde da je stariji brat spreman da stoji rame uz rame sa Harijem na otkrivanju biste njihove pokojne majke 1. jula ove godine u palati Kensington. To bi ujedno mogao biti i prvi put da braća budu viđena zajedno u javnosti od intervjua.

Napetosti nesumnjivo rastu, ali oboje shvataju da je važno sve razlike ostaviti po strani za ceremoniju. Definitivno postoji osećaj da su obe strane spremne da se okupe i ujedine za takvu posebnu priliku - dodali su izvori za britanski list.

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

Vilijam je juče postao prvi član kraljevske porodice koji je lično i pred kamerama progovorio o optužbama koje su Megan i Hari izneli u intervjuu sa Oprom Vinfri, a potvrdio je i da još uvek nije razgovarao s bratom, što je dalo naslutiti da i dalje nisu u najboljim odnosima.

Foto: Tanjug AP/Toby Melville/Pool via AP, File

Princ je govorio dok je sa suprugom Kate posećivao školu u istočnom Londonu gde je podržao službu posvećenu mentalnom zdravlju mladih.

Iako su njihovi saradnici na početku insistirali da par neće odgovarati na pitanja u vezi s intervjuom jer u školskom okruženju "ne bi bio prikladan", Vilijam se na insistiranje novinara ipak kratko osvrnuo na bratov intervju.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Autor: M.M.

#Elizabeta II

#Megan Markl | Meghan Markle

#Princ Hari od Velsa | Prince Henry of Wales

#Princ Vilijam | Prince William | Duke of Cambridge