AKTUELNO

Njih dvojica su ga sigurno najbolje razumeli.

Princ Filip, vojvoda od Edinburga i suprug kraljice Elizabete Druge, preminuo je juče u zamku Vindzor, ne dočekavši svoj 100. rođendan. Mnogi su uputili poruke saučešća kraljevskoj porodici, a to su učinila i dva britanska glumca, čije su izjave svi čekali.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

U pitanju su glumci Met Smit i Tobajas Menzis, koji su u seriji "Kruna" tumačili lik princa Filipa u različitim dobima. Naime, kako je već poznato, serija "Kruna" prati život kraljevske porodice i vladavinu kraljice Elizabete, a do sada je emitovano četiri sezone, koje su podigle veliku prašinu. U prve dve lik princa Filipa tumači Met Smit, dok u trećoj i četvrtoj to čini Tobajas Menzis.

Želim da uputim saučešće njenom visočanstvu Kraljici i kraljevskoj porodici. Princ Filip je bio čovek. I znao je to. Kakvih 99 godina. I kakav stil. Hvala na vašoj službi, stari momče. Ne bi bilo isto bez tebe - izjavio je Met Smit.

Foto: Foter.com/Gage Skidmore on Foter.com

S druge strane, glumac Tobajas Menzis je citirao Šekspira i na taj način se oprostio od princa Filipa.

Ako znam nešto o vojvodi od Edinburga, siguran sam da ne bi želeo da glumac koji ga je tumačio u seriji daje mišljenje o njegovom životu, pa ću to prepustiti Šekspiru. "Dobri, stari čoveče. Kako se dobro u tebi pojavljuje neprestana služba antičkog sveta. Počivaj u miru - bila je izjava ovog glumca.

Foto: Wikipedia.org/Christine Ring/Carniolus

U petoj i šestoj, finalnoj sezoni, lik princa Filipa tumačiće glumac Džontan Prajs.

Autor: Nemanja Vujčić