AKTUELNO

Amanda Knačbul bila je prva žena koju ju zaprosio princ Čarls.

Princ Čarls je celi svoj život proveo pod lupom javnosti, a ono što se decenijama pratilo i prati je njegov odnos s pokojnom bivšom suprugom, princezom Dajanom i vojvotkinjom Kamilom Parker-Bouls s kojom je i danas u braku i koja važi da je njegovanajveća ljubav.

Foto: Foter/France1978 on Foter.com / CC BY-SA

Ali , prema najnovijim podacima koji su postali dostupni javnosti, u Čarlsovom životu postojala je još jedna žena i to ona koju je zaprosio pre nego što je upoznao Dajanu Spenser.

Dokumentarni film pod nazivom "The Royal House of Windsor" govori da je Čarlsu brak pokušao da namesti njegov praujak lord Mauntbaten koji je hteo da se oženi s njegovom unukom Amandom Knačbul. Iako mu je bila dalja rođaka i devet godina mlađa od njega, smatrala se savršenom kandidatkinjom za Čarlsovu suprugu.

"Mauntbaten je godinama potajno pokušavao Amandu da pogura na mesto buduće kraljice", otkriveno je u filmu u kojem je i detaljno opisano kako ju je Čarls vodio na krstarenje Karibima 1977. godine, kada se veruje da ju je i zaprosio.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

"Čarls ju je pitao da li želi da bude njegova supruga, ali ona mu je na to rekla NE. Puno su vremena provodili zajedno veruje se kako su postali čak i više od prijatelja. Postali su poput brata i sestre", izjavio je u filmu jedan od pripovedača.

Čarls je iste godine upoznao Dajanu Spenser kojom se venčao 1981. godine, a razveli su se zvanično 1996. godine. 2005. godine oženio se s Kamilom s kojom je i danas u braku.

Foto: Foter/France1978 on Foter.com / CC BY-SA

Amanda Knačbul udala se 1987. godine za autora Čarlsa Vinsenta Elingvorta s kojim je dobila troje dece i danas je poznata kao Lejdi Elingvort i s princom Čarlsom je ostala u dobrim odnosima.

Foto: Tanjug AP/Clarence House via AP

Autor: M.M.

#Princ Filip