AKTUELNO

On je već 56 godina u filmskoj industriji.

Džeki Čen dobio je Oskara za životno delo, tj. počasnog Oskara na osmoj dodeli "Governors nagrada za životno delo"u subotu u Los Anđelesu. Događaj je sponzorisala Akademija filmskih umetnosti i nauka, a ova počasna nagrada dodjeljuje se već osmi put onima koji su pokazali izvrsnost u životnim ostvarenjima i koji su mnogo doprineli filmskoj umetnosti ili Akademiji.

Čen je rođen u Hong Kongu pre 62 godine, a počeo je da glumi još sa pet godina. Prvi proboj na filmsko tržište Džeki Čen je imao 1978. godine. Od tada pa do danas glumio je u 150 filmova, a učestvovao u stvaranju preko 200.

Foto: Džeki Čen, Foto: Gage Skidmore/ Foter.com

- Nakon 56 godina u filmskoj industriji, i snimanja preko 200 filmova i toliko slomljenih kostiju napokon je ovo moje - oduševljeno je prokomentirao Jackie.

U Holivud se probio 1998. godine filmom "Gas do daske" koji je imao i vrlo uspešna dva nastavka, a u planu je još jedan. Uz te filmove, pozajmio je glas u crtanom filmu "Kung Fu Panda". Uz pomoć "Šangajskog popodneva", "Smokinga" i "Karate Kida" pokazao je da je glumac koji je sposoban privući publiku u bioskope.

Foto: Džeki Čen, Foto: Printscreen You tube

- Veliki Džeki Čen. Jedan i jedinstven. Nadam se da ćemo uskoro zajedno raditi. Obojica jako volimo to što radimo, iako još uvek boli - rekao je Silvester Stalone koji mu je uručio nagradu.

Foto: Džeki Čen, Foto: Printscreen You tube

Čestitanju se pridružio i Arnold Švarceneger, koji je na svom Fejsbuku ostavio poruku u kojoj čestita Džeki Čenu i poručuje da je Čen zasigurno zaslužio tog Oskara i da uvek nadahnjuje.

Džeki Čena je u avgustu magazina "Forbs" proglasio drugim najplaćenijim glumcem na svetu. U 2016. je zaradio 61 milion dolara, nešto manje od glumca Dvejna Džonosna.

J. V.

'