AKTUELNO

Snimanje holivudskog filma Rast (Rust ) pretvorilo se u tragediju a filmski set u mesto zločina kada je slavni holivudski glumac Alek Boldvin ćorcima iz pištolja, filmskog rekvizita, ubio snimateljku Halinu Hačins (42), i ranio reditelja filma Hoela Souzu (48).

Na prvim snimcima iz helikoptera vidi se mesto tragedije - filmski set u pustinji Novog Meksika sa improvizovanom crkvom.

Film se snima u Novom Meksiku, nedaleko od grada Santa Fe. Nesrećna žena podlegla je ranjavanju u bolnici a ranjeni reditlej filma je zbrinut.

U saopštenju iz produkcije filma "Rust" ("Rđa") navodi se da je došlo do nesreće usled nepravilnog korišćenja filmskog oružja.

Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.

Sprovodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Halina Hačins je rođena u Ukrajini 1979. godine. Halina je odrastala u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Anđeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa "American Cinematographer".

#Alek Boldvin