AKTUELNO

Obratite pažnju na simptome ove opake bolesti.

Debora Džejms (40), voditeljka podkasta na BBC, blogerka i nekadašnja učiteljica, umrla je u 40. godini nakon višegodišnje borbe s teškom bolešću.

Vest o smrti voditeljke objavila je njena porodica na Instagramu.

S velikom žalošću javljamo da je preminula Debora Džejms, najdivnija supruga, ćerka, sestra i mamica - navodi se u objavi. Voditeljka je preminula okružena članovima porodice.

Debora je sredinom maja u emotivnoj objavi rekla da je prekinula aktivno lečenje raka creva u četvrtom stadijumu i da je sada na palijativnoj nezi.

Debora je o toku svoje bolesti redovno objavljivala na Instagramu, pisala je o borbi kroz koju prolazi, a nedavno je prošla kroz najteži period, kada je zamalo umrla u bolnici. To je bio trenutak kada je Debora odlučila da prekine lečenje i vrati se kući, kako bi poslednje dane provela u toploj porodičnoj atmosferi.

Bolest joj je dijagnostikovana 2016. godine, a u maju je sa svojim pratiocima na Instagramu iskreno priznala da njeno telo jednostavno ne može da nastavi, dodajući kako niko ne zna koliko joj je još ostalo.

Nisam u stanju da hodam, većinu dana spavam, a o stvarima koje sam uzimala zdravo za gotovo sada mogu samo da sanjam. Znam da smo učinili sve što smo mogli - poručila je tada.

Takođe je najavila kako osniva fond Bowelbabe, te je pozvala svoje obožavatelje da doniraju dobrotvornim organizacijama kao što su Cancer Research UK, Bowel Cancer UK i Royal Marsden Cancer Charity.

Sa suprugom Sebastijenom Bauenom imala je dvoje dece, sina Huga (14) i ćerku Elois (12), a najveći strah joj je bio da neće dočekati njihovo punoletstvo.

Krajem maja u novoj objavi je pratiocima otkrila da se boji da zaspi u slučaju da joj je to poslednji put.

Ne osećam se kao da sam na samrti. Ne planiram da umrem uskoro, ali to je tako nepredvidivo. Bojim se da zaspim, i to je jedan od najvećih razloga zašto sam tako umorna. Bojim se da idem da spavam - rekla je za The Sun.

Najčešći simptomi raka creva su:

- Promene u probavi kao što su dijareja, zatvor ili drugačija konzistencija stolice

- Krvarenje iz rektuma ili tragovi krvi u stolici

- Trajni osećaj nelagode u stomaku

- Bolovi, gasovi ili grčevi u stomaku

- Osećaj da se niste potpuno "ispraznili" odlaskom u toalet

Autor: Pink.rs