AKTUELNO

Da se naježiš!

Oproštajne poruke su tužan produkt samoubistva i neke od njih zaosta mogu da vam slome srce. Nebitno je da li je u pitanju neki glumac, pisac, muzičar ili političar, slava ume da bude nezgodna – kao što su ljudi sa liste koja sledi i otkrili.

Foto: Printscreen YouTube/nirvana

Kurt Kobejn posvetio je poslednje reči svojoj supruzi Kortni Lav i ćerkici Fransis:

Fransis i Kortni, biću pored vašeg oltara. Molim te nastavi, Kortni, zbog Fransis, jer njen život će biti mnogo bolji bez mene. Volim te. Volim te.

Virdžinija Vulf, čuvena književnica, opisala je svoje poslednje trenutke i misli koje su dovele do ove užasne odluke.

Sigurna sam da ću opet poludeti. Osećam da ne možemo da izdržimo još jedan takav užasan period. Ovoga puta se neću oporaviti. Počinjem da čujem glasove i ne mogu da se skoncentrišem. Zato činim ono što mi se čini da je najpametnije.

Foto: Wikipedia.org/George Charles Beresford/Adam Cuerden

Robin Vilijams, čuveni glumac koji je mnoge uveseljavao svojim ulogama, suštinski je bio depresivan i borio se sa ogromnom tugom. Pred smrt, napisao je sledeće reči:

Završio sam. Vreme je da odem. Nema više šta da se desi.

Merilin Monro napisala je reči koje će mnoge rasplakati. I pored ogromne slave, koja ne jenjava ni danas, glumica je bila duboko nesrećna:

Još uvek sam izgubljena… Sve me odvlači od moje koncentracije… Moja volja je slaba… Zvučim ludo, ali zaista i mislim da ludim… Stala sam ispred kamere i moja koncentracija i sve što pokušavam da naučim me ostavlja. Onda se osećam kao da ne postojim u ljudskoj rasi uopšte.

Foto: Pixabay.com

Autor: A. N.