AKTUELNO

Ljuba će se večeras predstaviti pesmom "Bato", a iako ima samo pet godina, pokazao je neverovatno pevačko umeće.

Petogodišnjeg Ljubu Stankovića publika je imala priliku da upozna još tokom protekle sezone najgledanijeg dečijeg muzičkog takmičenja, "Pinkove zvezdice", kada se takmičila njegova sestra, Marina Stanković.

Foto: Privatna arhiva

On je već tada očarao kako žiri, tako i milionski auditorijum, te je obećao da će se već u sledećoj sezoni prijaviti za ovaj šou program. Ljuba je obećanje ispunio, a već u prvom krugu ostavio je sve bez daha otpevavši pesmu "Melanholija", Jelene Tomašević. Iako je pred njim bila velika odgovornost da taj nastup nadmaši, on kaže da mu to nije palo nimalo teško.

- Iskreno, nije bio težak zadatak, jer ja najviše na svetu volim da pevam i to zaista radim iz srca. Svaki put se trudim da to iznesem i izvedem najbolje što mogu, i trudim se da dam svoj maksimum i da oduševim divnu publiku i moj žiri. Želeo bih prvo da se zahvalim od srca celom žiriju na veoma lepim komentarima. Iskreno, zadovoljan sam svojim nastupom i trudiću se svaki put da budem sve bolji i bolji i da ih svaki put oduševim - rekao je Ljuba na samom početku.

Nakon učešća sestre Marine, Ljuba je jedva čekao da se nađe na bini i pokaže svoj talenat.

Za "Pinkove zvezdice" sam se prijavio jer volim da pevam, volim scenu, volim muziku, i gledajući decu iz prethodne sezone, najviše sam želeo da i ja učestvujem. Stalno sam vežbao, pevušio, molio roditelje i plakao da me prijave za "Pinkove zvezdice". Ja zaista nemam uopšte tremu i jedva čekam da izađem pred publiku i stalno pitam tatu kad ću izaći na scenu - bio je iskren neverovatni Ljuba.

Foto: TV Pink Printscreen

Iako ima samo pet godina, Ljuba je pokazao da ima veliki talenat, a to se jasno moglo videti i po reakcijama i komentarima žirija.

- Znači mi svaki komentar svakog člana žirija, jer oni zaista znaju deci da objasne i kada pogreše, kada nešto nije dobro i kada je dobro, i mislim da svako treba da prihvati njihov savet. Nisam se plašio ničijeg komentara, jer zaista nisam ni razmišljao o tome šta će mi reći žiri. Pošto imam baš dosta lepih komentara izdvojiću nekoliko najlepših: da ja jedino mogu da pevam pesme Jelene Tomašević, da sam najbolje otpevao pesmu "Bato" i da nikada niko nije tako otpevao, da sam vasionsko dete i da sam pevao kao da sam mnogo stariji - rekao nam je Ljuba.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

On je potom otkrio kako je došao na ideju da veoma zahtevnu Kaliopinu pesmu "Bato" otpeva u drugom krugu.

- Ja inače volim pesmu "Bato", koju peva sjajna pevačica Kaliopi. Stalno sam je pevao ranije, još dok se nisam prijavio za "Pinkove zvezdice" i dao sam predlog tati da bih mogao i da bih želeo da otpevam tu pesmu i moj tata se složio - objasnio je Ljuba.

Ovo "vasionsko dete", kako ga je nazvala Leontina, ima mnogo pevačih uzora, ali na prvom mestu je Jelena Tomašević, zatim Saša Kovačević, Adil Maksutović i Marija Šerifović. Gledao je i prethodne sezone "Pinkovih zvezdica", i navijao je za svoje omiljene učesnike.

- Favoriti u prethodnim sezonama su mi bili Roko Blažević, naravno moja sestra Marina Stanković, Marko Bošnjak, Marija Serdar i Antonija Gigovska, jer su stvarno mnogo dobro pevali - rekao je ovaj petogodišnji dečak.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Za kraj, Ljuba je želeo da poruči nešto milionskom auditorijumu koji je iz petka u petak uz najgledaniju TV Pink i šou program "Pinkove zvezdice", ali i petočlanom žiriju.

- Pozdravio bih sve gledaoce TV Pink, najbolju i predivnu publiku, i najbolji žiri na svetu. Želeo bih ovim putem javno da se zahvalim jednoj velikoj zvezdi, Goci Tržan, na predivnim komentarima, kao i ostalim članovima žirija da se zahvalim, da ih pozdravim i da ih ljubim - rekao je Ljuba.

Foto: Privatna arhiva

Pored Ljube, za prolazak u sledeći, treći krug, boriće se još devetoro talentovane dece, zato ne propustite još jednu uzbudljivu emisiju vašeg omiljenog dečijeg muzičkog takmičenja, "Pinkove zvezdice", večeras, posle 21:30h, samo na TV Pink!

Autor: M. Đ.

#Goca Tržan

#Jelena Tomašević

#Leontina Vukomanović

#Ljuba Stanković

#Marina Stanković

#Milan Stanković

#Pinkove zvezdice

#Sergej Ćetković

#Televizija Pink

'