AKTUELNO

Ona je tokom svoje dugogodišnje karijere uveseljavala publiku kraj malih ekrana.

Brodvejska i televizijska glumica Rouz Mari (94), najpoznatija po ulozi Sali Rodžers u "The Dick Van Dyke Show," umrla je u četvrtak, 28. decembra.

Rođena je kao Rouz Maria Mazeta 15. avgusta 1923. godine, u Njujorku, počela je da glumi od treće godine. Radila je na mrežnom radiju u Njudžersiju.

Tokom karijere koja je obuhvatila devet decenija, Rouz Mari, osim kao glumica bila je poznata i po pojavljivanju godinama na kvizu "The Hollivood Skuares".

Foto: YouTube screenshot

Na sajtu IMDB kažu da se pojavila u 629 emisija ovog kviza. Rouz Mari je pevala za predsednike Calvin Coolidge, Herbert Huver, i Frenklin D. Ruzvelt i bio je angažovan od strane Benjamin "Bugsi" Siegel da nastupa u Las Vegasu zajedno sa Džimi Durante.

- Koja je najbolja stvar koju možete učiniti da usporite proces starenja - pitali su svojevremeno Mari Rouz, ona je odgovorila tako što ćete da ležite.

Karl Rajner, koji je stvorio "The Dick Van Dyke Show" na Tviteru je u četvrtak napisao da je neizmerno tužan zbog smrti Mari Rouz i "da nikada više neće moći da angažuje tako talentovanog izvođača."

Rouz Mari, kako je rekao, "uvek je imala publiku željnu više".

Foto: Beta

- Sve što sam radila trudila sam se da uradim na najbolji mogući način - napisala je na svojoj veb stranici Rouz Mari.

Ona je donirala nekoliko ličnih predmeta u muzej, uključujući i njen zaštitni znak - rajf za kosu i cipele iz vremena radijskih dana. Njena karijera donela joj je tri Emi nominacije - sve za "The Dick Van Dyke Show" - i zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih u 2001. godini.

Pogledajte video sa slavnom glumicom:

Autor: Pink.rs

#Smrt

#glumica

#predsednik

#preminuo

'