AKTUELNO

Ova talentovana devojčica vredno radi na svom glasu i priželjkuje karijeru Aleksandre Radović.

Lanu Vučenović je publika u regionu već imala priliku da upozna u drugoj sezoni najgledanijeg dečijeg muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice", a sada je ova trinaestogodišnjakinja vratila da pokaže koliko je napredovala za dve godine.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Da je zaista tako, dokaz je i to što je došla do četvrtog kruga, i oduševila žiri nastupom što nije bio nimalo lak zadatak.

- Trudila sam se i mnogo vežbala za ovaj nastup. Reakcija publike, ali i žirija je bila odlična na sam izbor pesme, a ja sam se najviše što mogu potrudila da im se dopadne moja interpretacija. Jesam zadovoljna, pogotovo reakcijom publike na moje izvođenje vrlo atraktivne pesme, ali je moglo da bude možda malo više energije u refrenu,malo više napadački, što je i bio komentar Goce Tržan na moj poslednji nastup - rekla je na samom početku Lana.

Kao i većina takmičara, i Lana ima tremu, ali je pronašla način da je potisne.

- Najiskrenije, tremu imam pred svaki nastup u ovom takmičenju, ali se trudim da je na sve moguće načine prevaziđem - duboko disanje, motivacione rečenice i slično. U tome najveću podršku imam od svojih roditelja i svojih mentora iz škole pevanja "Voice Stars Factory", a posebno od svoje profesorke pevanja Bojane Mašković - rekla je Lana.

Foto: Printscreen Youtube

Ona se muzikom bavi od devete godine, i upravo joj pevanje pomaže da prevaziđe teške situacije.

Nije neobično da se u današnje vreme svaka porodica suočava sa teškim vremenima i tužnim momentima u nekom trenutku, pa su tako i u mojoj porodici postojale teške situacije, a ima ih sada. Moja porodica ih zajedničkim snagama prevazilazi, ali se moji roditelji maksimalno trude da me od takvih situacija zaštite i poštede. Ipak, njihovu borbu i trud u prevazilaženju takvih situacija često osetim i ja i dotakne me, a muzikom se trudim da postignem spokoj, harmoniju i molitvu za pozitivan ishod takvih teških trenutaka - objasnila je Lana.

Kroz dosadašnje takmičenje, Lana je dobijala mnogo pohvala, a značile su joj i kritike i saveti stručnog žirija.

- Komentar koji mi najviše znači je Leontinin koja je veliki poznavalac muzike i za sada najveći koga ja trenutno poznajem, ali takođe uvažavam podjednako i komentare ostalih članova žirija. Nisam se plašila nijednog komentara jer mislim da su svi dobronamerni i da nam svojim savetima, podjednako pohvalama i kritikama, pomažu da budemo sve bolji i da napredujemo na najbolji način u svojim vokalnim sposobnostima. Dobila sam vrlo lepe komentare od svih članova žirija, ali mi je posebno drag Sergejev kada mi je rekao da moj vokal podseća na italijansku pevačicu Anu Oksu i Leontinin komentar da imam jak, stabilan i prodoran vokal - otkrila je ova trinaestogodišnja devojčica.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Ukoliko muzika postane njena profesija, Lana ističe da bi volela da ima stabilnu i trajnu karijeru kao što je ima Aleksandra Radović, koja joj je i uzor.

- Ako govorimo o našoj muzičkoj sceni, uzori su mi pevačice Aleksandra Radović i Jelena Tomašević, a od stranih izvođača Kristina Agilera, Ališa Kiz i Lara Fabijan - kaže Sofija.

Ona je poslušala savete žirija kada je reč o izboru pesama koje najbolje odgovaraju njenoj boji glasa.

- Pesme koje mi najbolje leže po dosadašnjim savetima žirija,mentora i onih koji moje pevanje ocenjuju su pesme grupe "No doubt", "Four Non Blondes", zatim Šer, Ane Okse, Nine Badrić, Viktorije i svih onih izvođača gde može doći do izražaja moj prodoran vokal. Privatno slušam novije izvođače i muziku moje generacije Selenu Gomez, Arianu Grande, Zaru Larson, Leonu Luis, Sabrinu Carpenter i mnoge druge - kaže ova trinaestogodišnjakinja.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Publika se već uverila u njen talenat, a sada je Lana opisala sebe na način na koji bi volela da je javnost upozna.

- Mislim da sam savesna, odgovorna, vredna, ali i druželjubiva i skromna devojčica, u isto vreme i uporna i istrajna. Publici bih se predstavila kao neko od koga se može uvek očekivati nešto drugačije i atraktivno - kaže Lana.

U prethodnim sezonama favoriti su joj bili Marija Serdar, Martija Stanojković i Roko Blažević, a za kraj je Lana otkrila svoja očekivanja od učešća u "Pinkovim zvezdicama".

Od ovog takmičenja očekujem da na najbolji način predstavim svoj talenat i rezultate dosadašnjeg truda i rada na svom pevanju, a takođe i da proširimo svoj krug drugara iz sveta koji ja najviše volim, a to je muzički. U takmičarskom smislu očekujem da ostanem što duže u takmičenju i da dobijem priliku da pokažem sve što znam i mogu da pružim u ovom trenutku publici - kaže ova maestralna devojčica.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Pored Lane, ovog petka videćete još osmoro talentovanih takmičara, zato ostanite uz vaše omiljeno dečije muzičko takmičenje "Pinkove zvezdice", 2. februara posle 21:30h samo na TV Pink!

Autor: M. Đurović

#Lana Vučenović

#Pinkove zvezdice

#Takmičenje

#Televizija Pink

'