AKTUELNO

Porodica engleskog pevača i kompozitoar Džordž Majkla saopštila je da je on "umro mirno" u svom domu u Goringu.

Georgis Kirijakos Panajotou, poznatiji kao Džordž Majkl preminuo je juče u Londonu.

Sa velikom tugom možemo samo da potvrdimo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj Džordž preminuo mirno, tokom Božićnih praznika. Molimo da se ispoštuje privatnost u ovom teškom vremenu prepunom emocija - preneo je BBC.

Porodica je preko agenta Džordža Majkla saopštila da dalje neće davati nikakve izjave. Policija je saopštila da smrt popularnog pevača tretira kao neočekivanu, ali da nisu uočili ni jednu sumnivu okolnost. Nekadašnji kolega u duetu Wham Andi Rigli kazao je da ga je "slomio gubitak voljenog prijatelja".

Ja, njegovi voljeni, prijatelji, svetska muzika, ceo svet zauvek ćemo ga voleti - napisao je Wham Andi Rigli na svom Tviter proifilu.
Veoma sam šokiran. Izgubio sam voljenog prijatelja, najljubazniju, najvelikodušniju dušu i briljantnog umetnika - napisao je muzičar Elton Džon uz fotografiju koju je objavio na svom Instagramu.

Džordž Majkl je svoju karijeru započeo je početkom osamdesetih godina 20. veka, i to kao pevač grupe “WHAM!”. U ovom sastavu otpevao je neke od nezaboravnih hitova, kao što su “Last Christmas”, “Wake Me Up Before You Go-Go”, “Club Tropicana”, “Freedom” i druge.

Džord Majkl je grčkog porekla i pravo ime mu je Georgis Kirijakos Panajotou, a rođen je 25. juna 1963. u Londonu. Tokom karijere koja je trajala skoro četiri decenije, prodato je više od 100 miliona albuma. Osim zbog muzike, novinske stupce punio je i zbog svog seksualnog opredeljenja i korišćenja narkotika.

Slavni pevač poslednji put je uslikan u septembru, kada je sa prijateljima izašao na večeru. Na ovoj fotografiji, koja se trenutno smatra njegovom poslednjom, vidno je da se Džordž Majkl ugojio. Ipak, ništa ne ukazuje na ovakav ishod.

Autor: J. V.

#Džordž Majkl | George Michael

#Smrt

#pevač

'