AKTUELNO

Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Parizu, pošto je u finalu ubedljivo savladao Kanađanina Denisa Šapovalova 6:3, 6:3.

Novak će na sutrašnjoj ATP listi pasti na drugo mesto, a vrh će prepustiti Rafaelu Nadalu. Razlika će biti 640 poena, pa će Srbin imati priliku da se na čelo kolone vrati na završnom turniru u Londonu.

Španac će u ponedeljak preuzeti prvo mesto, zbog anomalije, prema kojoj se bodovi osvojeni prošle godine na ATP finalu oduzimaju pre početka turnira. Novak je 2018. u Londonu stigao do finala, a Rafa nije učestvovao.

Mnogo toga zavisiće i od povrede trbušnih mišića Rafaela Nadala. U slučaju da ga spreči da zaigra na završnom turniru, Novaku će u Londonu morati da skupi više od 640 bodova da bi ponovo bio svetski "broj jedan".

Za svaku pobedu u grupi na ATP finalu dobija se po 200 bodova, za uspeh u polufinalu još 400, a za konačni trijumf još 500. Ukoliko šampion ne izgubi nijedan meč, osvaja ukupno 1.500 poena.

Ukoliko se Nadal ne pojavi u Londonu, Novaku će za povratak na svetski tron, biti potrebno da prođe grupu uz minimalno dve pobede i trijumf u polufinalu. Međutim, ako se Nadal pojavi u "O2 areni", mnogo će zavisiti od njegovih rezultata.

Kada bi on bez poraza stigao do finala, osigurao bi prvo mesto, čak i kada bi ga Đoković savladao u završnoj predstavi.

#Tenis

'