AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je ovu svečanost.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas sajam sporta koji je ove godine pod sloganom "Sport je zakon!".

Foto: Pink.rs

Pre njega prisutnima se obratio direktor UNICEF-a za Srbiju Mišel Sen Lo (Mićel Saint-Lot) i rekao da mu je drago što se jedan ovakav sajam postoji.

Udovičić je naglasio da je ova godina u znaku sporta i pozvao sve ljude da pokrenu sami sebe, a onda i sve oko njih i da se bave sportom.

Foto: Pink.rs

- Godina je rekordna po broju osvojenih medalja u okviru olimpijskih i paraolimpijskih medalja! Naši sportisti su osvojili 37 medalja na OI odnosno 651 medalju ove godine ukupno! To znači skoro dve dnevno, znači da je naš sportista bio na podijumu svaki dan- rekao je on.

Foto: Pink.rs

Ministar je rekao i da smo svi u ovoj godini mnogo puta tugovali, asli se i radovali, objašnjavajući da je i poraz sastavni deo sporta.

Foto: Pink.rs

- Jaki smo svi zajedno koliko smo spremni da se žrtvujemo. Podizaćemo i jačati školski sport u budućem periodu. Ove godine smo sagradili mnogo objekata. Probudili smo Saveze i rezultat je najuspešnija godina sporta! Sledeće godine želimo da sagradimo još Nacionalnih trening centara! Zelimo da svaki sport ima svoju bazu i svoju kucu - rekao je Udovičić.Sajam sporta će trajati do 27. novembra, ulaz je besplatan, a radno vreme je od 10 do 19 časova.

N. Petričević/A.V.

#Sport

#Vanja Udovičić

#sajam

'