AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je svim osvajačima medalja.

Najuspešnija, istorijska sportska 2016. godina obeležena je zajedničkim druženjem ministra omladine i sporta Vanje Udovičića sa osvajačima medalja koji su na najlepši mogući način predstavili Srbiju u svetu i sa najvećim promoterima njihovih uspeha, predstavnicima medija.

- Čestitam vam na najuspešnijoj sportskoj godini za Srbiju, čestitam vam na uspehu koji ste napravili, ali i obaranju rekorda po broju osvojenih medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama. Zahvaljujući vama ove godine svakoga dana bar dva puta vijorila se zastava Srbije na postoljima širom sveta! - rekao je Udovičić

Ministar omladine i sporta je činjeničnim brojkama istakao kako se sistemski dobar posao u sportu uvek može videti kroz vrhunske rezultate i broj medalja i odličja koji se konstantno povećavaju.

Poređenja radi, kako kaže Udovičić, u ovoj olimpijskoj godini osvojeno je 37 medalja u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama, 7 više nego prošle godine, a to je savršen pokazatelj tendencije da srpski sport bude svake godine sve bolji i bolji.

- Dragi šampioni, ponosan sam na to što sam vaš ministar. Hvala vam - poručio je on osvajačima medalja.

Na novogodišnjem prijemu bili su mnogobrojni srpski šampioni, kao što su Tijana Bogdanović, Viktor Nemeš, Asmir Kolašinac, zlatni vaterpolisti, Marko Timotijević, Milenko Zorić i mnogi drugi sportisti, ali i njihovi treneri i predstavnici saveza.

N. Petričević

#Olimpijski komitet Srbije

#Tijana Bogdanović

#Vanja Udovičić

'