AKTUELNO

Hitno hospitalizovan!

Poznati muzičar Brajan Mej, koji ima 72 godine, danas je doživeo srčani udar i hitno je prebačen u bolnicu. Gitarista grupe Kvin rekao je da su lekari otkrili da ima tri blokirane arterije, a on im se obratio nakon što je osetio bol u grudima koji je trajao oko 40 minuta.

Kako je Brajan naveo na svom Instagram profilu, ova nemila situacija mu se dogodila neposredno nakon što je saznao da je pokidao mišiće zadnje lože. Bio je danima u agoniji od bolova, a takođe je imao išijas koji mu je izazivao dodatnu bol.

Foto: Printscreen YouTube/BrianMayCom

Legendarni muzičar rekao je da je "bio blizu smrti" i da su lekari dijagnostifikovali da ima tri začepljene arterije.

- U sredini čitave sage o bolnoj zadnjici, imao sam mali srčani udar. Kažem mali, nije mi nešto naudio na svu sreću. Oko 40 minuta sam osećao bol u grudima i stezanje, grčenje u rukama i znojenje - rekao je Brajan.

Nakon toga su ga odvezli u bolnicu gde mu je urađen angiogram - vrstu rendgenskog snimka koja se koristi za ispitivanje krvnih sudova gde se ispostavilo da ima tri arterije koje su začepljene i da postoji opasnost da blokiraju dotok krvi u srce.

Na svu sreću nije bilo kobnih posledica. Izvršena mu je rutinska operacija u kojoj su mu ugrađena tri stenta posle koje je pušten kući.

Autor: M.K.

#Brajan Mej

'