AKTUELNO

Iako je kultna serija "Seks i grad" završena davne 2004. godine, nakon šest godina emitovanja, čak i dan danas se neke stvari koje su se dešavale "iza scene" otkrivaju.

Iako su možda četiri Njujorčanke - Keri, Miranda, Samanta i Šarlot, osvojile srca fanova širom sveta, u stvarnom životu se ove glumice nisu preterano slagale. Posle filmova objavljenih 2008. i 2010. godine šuškalo se da će se dogoditi i treći nastavak, no Parker je sve opovrgnula. 2017. godine rekla je kako su svi planovi stavljeni po strani te se film neće snimati. Mnogi su govorili kako je razlog tome ponašanje Kim Katral, koja je imala zahteve poput dive. Producenti su kasnije to opovrgnuli, ali su se nastavile priče oko svađe glumica.

Tokom svih epizoda veliki naglasak je bio na činjenicu da je Keri opsednuta brendiranim cipelama. Realnost je bila malo drugačija. Parker je 2013. godine priznala da joj je nošenje visokih potpetica ozbiljno oštetilo stopala.

Jednu kost u stopalu nisam imala, već je izrasla zbog visokih potpetica i položaja noge koji imam dok ih nosim. Činilo se kao da svima govorimo da svakodnevno nose visoke potpetice. To su bile lepe cipele i uklapale su se u stil serije, ali mislim da žene ne treba da nose štikle svaki dan - rekla je glumica Sara Džesika Parker, koja je tumačila lik Keri Bredšo.

Foto: Printscreen YouTube/Kristave

Sintija Nikson požalila se pre nekoliko godina na činjenicu da su sve one u "Seks i gradu" morale da budu mršave i prikazuju visoko društvo i neke standarde koji nisu više aktuelni. Kim Katral je 2017. godine rekla da je upravo ova serija prevagnula u njenoj odluci da nema decu. Ističe kako je razmatrala mogućnost veštačke oplodnje 1998. godine, no zbog prevelikog obima posla od toga je odustala.

Kreator serije Daren Star priznao je da nije bio zadovoljan time kako je napravljen kraj.

Poenta cele serije je bila da žene ne nalaze zadovoljstvo iz braka. Ne da ne mogu, već se ista stvar prikazuje u romantičnim komedijama dugo godina, a to nije bila ideja kada smo počeli da snimamo - rekao je on.

Autor: N.V.

#Seks i grad