AKTUELNO

Njena iznenadna slava dovela je do izuzetno problematičnog detinjstva koje je kasnije dovelo do zloupotrebe droga i alkohola.

Glumica Dru Barimor (46) imala je poprilično problematično detinjstvo. Ona je sa samo 13 godina završila u psihijatrijskoj ustanovi i to na čitavih 18 meseci. Njena majka je poslala tamo jer je glumica u tada bila van kontrole. 

Dru je na velikom platnu debitovala veoma mlada, sa svega pet godina, a kasnijim projektima je samo nizala uspehe i postala svetska dečija zvezda sa sedam godina glumeći u originalnom filmu ET-u.

Njena iznenadna slava dovela je do izuzetno problematičnog detinjstva koje je kasnije dovelo do zloupotrebe droga i alkohola, pa je na odvikavanju završila kada je imala samo 12 godina.

Foto: Tanjug AP/ Amy Sussman

Ona je gostovala kod čuvenog Haurda Sterna i objasnila je da je imala samo 13 godina kada je provela 18 meseci u psihijatrijskoj ustanovi.

- Išla sam u klubove umesto u školu i krala mamin auto i, znate, bila sam van kontrole. Ponekad je to bilo smešno, a ponekad sam bila toliko ljuta da bih otišla, a onda bi me ubacili u „stvar “ -  priznala je Barimor misleći na psihijatrijsku ustanovu.

- Mama me smestila u psihijatrijski deo bolnice. Pre sam se smejala onim 30-dnevnim mestima u Malibuu. Mali bolnički odmor od 30 dana u Malibuu nekako je suprotno iskustvo od onog koje sam ja imala. Bila sam godinu i po dana u bolnici i tamo nije bilo mesta za šalu. Ako biste se tamo zezali, stavili bi vas u samicu ili bi vas vezali - objasnila je Dru.

Uprkos svom iskustvu, glumica je oprostila majci Džejd Barimor zbog toga što  je poslala u instituciju.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini

- Mislim da je stvorila čudovište i da nije znala šta bi sa tim čudovištem. Stvarno sam bila van kontrole i opraštam joj. Verovatno se osećala kao da nema na koga da se osloni i sigurna sam da je godinama živela sa mnogo krivice zbog svega toga - rekla je.

Nakon boravka u toj instituciji, sa 15 godina se preselila u sopstveni stan. U to vreme je prekinula svaki kontakt s majkom. Međutim, majka i ćerka su se u međuvremenu pomirile.

- Pomislila sam, moram ovo da pustim. Što ovo čini za bilo koju od nas? Mislim da je sada dovoljno stara da može biti na drugom mestu u svom životu - kazala je.

Dru je preživela svoje problematično detinjstvo i ostala u Holivudu. Kasnije su usledile nominacije za tri Zlatna globusa i uspeh na brojnim filmovima. 

Autor: M.K.

#Dru Barimur