AKTUELNO

Šok!

Glumas Džejson Pristli početkom devedesetih godina bio je u ulozi Brendona, za kojim su devojke ludele zbog serije ,,Bederli Hils 90210". Popularni glumas danas proslavlja 51 godinu.

Džejson je odrastao u Vankuveru, a za glumu interesovao se još kao mali. Njegova majka bila je glumica i držala je časove glume, pa je uz nju dosta naučio o glumačkoj industriji, u koju se na kraju potpuno zaljubio. Karijeru je započeo glumeći u reklamama, a na malim ekranima debitovao je sa 12 godina, i to u seriji "Teen Angel". Na audiciji za seriju "Beverly Hills 90210" odabrali su ga za ulogu Brandona. Uloga koja mu je preokrenula život.

Nominovan je dva puta za Zlatni globus, a u seriji se okušao i kao režiser. Njegovo ime u ulozi reditelja potpisano je na 15 epizoda. Na seriji je radio punih 10 godina. Glumio je u još nekoliko serija, radio kao reditelj, a često se vraćao i u ulozi glumca.

Tokom svoje uspešne glumačke karijere Džejson je privlačio pažnju medija privatnim životom. Naročito kada je 1998. godine kada je slupao automobil. Uhapšen je zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu na godinu dana i bio je prijavljen na program za odvikavanje od alkohola.

U slobodno vreme Pristli obožava da odlazi na automobilske trke, u kojima i sam učestvuje. Hobi ga je nekoliko puta mogao koštati glave, nakon što se 2002. godine udario u zid automobilom i zadobio teške telesne povrede. Srećom, brzo se oporavio, a imao je i još nekoliko lakših nesreća.

Povezivali su ga sa brojnim koleginicama, a Pristli se venčao sa šminkerkom Naomi Lad 2005. godine. Par je dve godine kasnije dobio ćerku Avu Veroniku, a 2009. dobili su sina. Tek nakon što se venčao sa Naomi, dobio je američko državljanstvo, a to je javnosti otkrio 2007. godine. Objavio je i memoare i sve detalje iz svoje karijere.

Autor: O. B.

#Džejson