AKTUELNO

Iznenadio naše fanove!

Danski glumac Mads Mikelsen je od pre nekoliko dana u centru pažnje svetskih medija, nakon što je film "Još jedna tura", u kome on igra glavnu ulogu, dobio Oskara za najbolji strani film, odnosno film van engleskog govornog područja.

Naime, proslavljeni glumac dobro je poznat ljubiteljima evropskog filma, a nakon što je film ovenčan nagradom, na jednoj domaćoj Fejsbuk stranici, koja se bavi recenzijama filmova, objavljena je zanimljiva fotografija oskarovca obučenog u košarkaški dres SR Jugoslavije.

Kako piše na stranici, fotografija je nastala tokom odmora na ostrvu Majorka, a ostaje misterija kako je Mikelsen završio u bojama naše reprezentacije. Međutim, u komentarima mogli su se naći spekulacije da mu je dres poklonio glumac Slavko Labović, koji je sa Mikelsenom glumio u danskom filmu "Pušer".

Mikelsen je poznat po upečatljivom izrazu lica i likovima koje glumi. Dočarao nam je krvožednog Hanibala Lektora u seriji "Hanibal", zlikovca Le Šifra u "Kazino Rojalu", ali i vaspitača iz malog grada kog optuže za pedofiliju, u danskom filmu "Lov".

U filmu "Još jedna tura" reditelja Tomasa Vinterberga, Mads glumi profesora srednje škole koji upada u krizu srednjih godina, i sa kolegama testira teoriju prema kojoj je život moguće unaprediti neprestanim održavanjem nivoa alkohola u krvi.

Autor: P.R.

#Mads Mikelsen