AKTUELNO

Skandalozna odluka razbesnela je mnoge!

Britni Spirs i dalje će biti pod prismotrom svog oca Džejmija Spirsa, koji već 13 godina ima starateljstvo nad njom. Ovu odluku donela je sudija Brenda Peni, koja prati pevačicin slučaj, nakon što je Britni podnela zahtev za uklanjanje oca kao njenog staratelja nekoliko dana nakon što je javno zatražila slobodu.

Sudija, koja je predsedavala slučajem pred Višim sudom u Los Anđelesu, u sredu je potpisala novu presudu kojom pevačicinom ocu Džejmi Spirsu i dalje daje kontrolu nad njenim životom. Dodatni detalji o tome zašto je donela takvu odluku tek treba da se objave, iako se očekuje da uskoro bude podneta nova peticija koja poziva na slobodu Britni Spirs.

Foto: Tanjug AP/ Chris Pizzello/Invision/AP

Nedavno, 23. juna ove godine, Spirsova se našla na naslovnim stranama širom sveta nakon što je posle dve pune godine konačno progovorila i zahtevala da preuzme kontrolu nad svojim finansijama i životom, nakon što je to 13 godina radio njen otac Džejmi Spirs. Očekuje se da će njen advokat Sem Ingam podneti peticiju za uklanjanje Džejmijeve starateljske funkcije, a sudija Peni je rekla da će u svom dnevniku napraviti prostora za ročište na kom bi starateljstvo moglo da se ukine. Ipak, ovog puta to se nije dogodilo.

Pre nekoliko dana američka pop zvezda Britni Spirs prvi put je svedočila na sudu protiv svog oca. Pevačica je na sudu izjavila da je otac potpuno kontroliše i da on “to voli”, naglasila je da zbog toga ima traume, te da želi da preuzme kontrolu nad svojim životom.

Foto: Tanjug AP/Chris Pizzello

Britni je otkrila da se njen otac mešao u sva njena pitanja, poput toga s kim se zabavlja, kao i da joj nije dozvolio da prefarba kuhinjske ormariće, jer je rekao da bi takva vrsta renoviranja bila veoma skupa.

Podsetimo, Džejmi je dobio kontrolu nad ličnim i poslovnim poslovima svoje ćerke po nalogu suda 2008. godine, nakon što je Britni bila hospitalizovana u mentalnoj ustanovi.

Autor: N.V.