AKTUELNO

Ukoliko ste mislili da je biti član kraljevske porodice lako, silno ste se prevarili!

Pored toga što, kao supruga princa Vilijama, ima brojne obaveze, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton mora da poštuje brojna pravila.

Foto: Tanjug AP/John Sibley

Pravila su, razume se, razna i ima ih mnogo, ali jedno nam je posebno privuklo pažnju. Naime, verovali ili ne, ali na njenom tanjiru nikada ne sme da se nađe jedna namirnica koju mnogi Srbi obožavaju. U pitanju je krompir. Ovo skrobno povrće striktno je zabranjeno.

Bizarnu naredbu je uvela kraljica Elizabeta i ona nije jedina koje Kejt mora da se pridržava. Iz dvora su, takođe po kraljičinoj naredbi, izbačeni i ugljeni hidrati.

Kuvar Mekgrejdi, koji je u Bakingemskoj palati radio od 1982. do 1993. godine i bio kraljičin kuvar, potvrdio je da su, pored krompira, zabranjeni i testenina i pirinač.

Foto: Tanjug AP/Ben Stansall

Kraljica Elizabeta nije ljubitelj ugljenih hidrata "jer su rizični", tako da njih nikada nema na trpezi, niti u tanjiru bilo kog člana kraljevske porodice, među kojima je i vojvotkinja, njegove su reči.

A, iako su mnogi oduševljeni ponašanjem Kejt Midlton, dobro upućeni izvori kažu da je ona ovo strogo pravilo jednom ipak prekršila. Naime, kako je oduvek obožavala jela sa testeninom, odlučila je da napravi domaću za proslavu petog rođendana princeze Šarlote 2020. godine. Kakve posledice je zbog toga snosila, niko ne zna, ali insajderi tvrde da joj se to više nikada nije ponovilo.

Foto: Tanjug/Arthur Edwards

Ukoliko ste pomislili da se kraljica zaustavila na pravilima u vezi sa ishranom - prevarili ste se. Ovo je samo deo klupka u kome je mnogo zabrana, uključujući i onu koja se odnosi na selfije.

Naime, pravljenje selfija je strogo zabranjeno, a pored toga, postoji specijalno pravilo pred spavanje. Još uvek se ne zna kakvo tačno, ali da li mislite da bi se neko usudio da ga prekrši? Osim, možda, Megan Markl, svojevremeno.

Foto: Tanjug AP/Ben Curtis

Autor: M.M.