AKTUELNO

Ona je umrla u snu okružena porodicom u svom domu.

Luiza Flečer, zvezda koja je "kasno" procvetala i postala poznata u srednjim godinama, a čija je uloga okrutne i proračunate medicinske sestre u filmu "Let iznad kukavičjeg gnezda“ postavila novi standard za filmske negativce i donela joj Oskara, umrla je u 88. godini života.Flečer je umrla u snu okružena porodicom u svom domu u Mondurou u Francuskoj, rekao je njen agent Dejvid Šol agenciji Asošiejted pres u petak. Nije dat razlog.

Foto: Tanjug AP/Eilise Ward/The Oregonian

Nakon što je svoju karijeru godinama odlagala kako bi odgajila svoju decu, Flečer je bila u ranim 40-im i malo poznata kada je izabrana za ulogu pored Džeka Nikolsona u filmu iz 1975. reditelja Miloša Formana, koji se divio njenom radu godinu dana ranije u filmu režisera Roberta Altmanova "Lopovi poput nas".

U to vreme nije znala da su mnoge druge istaknute zvezde, uključujući En Bankroft, Elen Berstin i Anđelu Lensberi, to odbile.

- Bila sam poslednja glumica, prisetila se ona u intervjuu 2004.

- Tek kada smo bili na pola snimanja, shvatila sam da je uloga ponuđena drugim glumicama koje nisu htele da deluju tako užasno na ekranu.

Autor: Pink.rs