AKTUELNO

Ministarstvo je navelo da je 157 osoba privedeno na celoj teritoriji Francuske, gde su protesti bili manjeg intenziteta nego prethodnih dana.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je privedeno 69 osoba u Parizu posle nereda koji su nastali u aveniji Jelisejskih polja gde su demonstranti pokreta "Žuti prsluci" protestovali zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo, preneo je danas list Parizijen.

Ministarstvo je navelo da je 157 osoba privedeno na celoj teritoriji Francuske, gde su protesti bili manjeg intenziteta nego prethodnih dana. Kako je naveo list, ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner obišao je sinoć pripadnike snaga bezbednosti u Parizu koji su se ceo dan suočavali s demonstrantima, koji su podizali barikade, vadili delove pločnika, prevrtali vozila i palili gume.

Kastaner se na Jelisejskim poljima zahvalio vatrogascima i nadležnim službama koji su čistili čuvenu aveniju u otmenoj četvrti Pariza koja je juče više izgledala kao "bojno polje".

Pripadnici pokreta "Žuti prsluci", čiji naziv aludira na fluorescentno žute prsluke koje moraju da imaju vozači, već nedelju dana blokiraju puteve širom Francuske kao i glavne saobraćajnice u velikim gradovima protestujući zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo. Kasnije je protest prerastao u opšte nezadovoljstvo gradjana državnom politikom.

#Francuska

#Pariz

'