AKTUELNO

Senator Berni Sanders (77) pokrenuo je svoju kampanju za kandidata Demokratske stranke za predsednika SAD na izborima 2020. godine napadom na pohlepu koorporativnog sveta i obećanjem da će "osloboditi političku revoluciju".

On je, govoreći na skupu u Bruklinu, u Njujorku, nazvao aktuelnog predsednika Donalda Trampa "najopasnijim predsednikom" u novijoj istoriji SAD, prenosi BBC.

Sanders je ocenio da bi njegova vlast ujedinila ljude, napao je pohlepnu "klasu milijardera" i obećao da će se boriti za ekonomsku, socijalnu, rasnu i ekološku pravdu.

Tokom svog govora, on je napravio poređenje između sebe i Trampa, rekavši da on "nije imao oca koji mu je dao milione dolara da izgradi luksuzni soliter, kazina i kantri klubove.

- Ali dobio sam nešto vrednije - model oca koji je imao neverovatnu hrabrost da pređe okean, bez novca u džepu, i da započne bolji život - rekao je Sanders.

Sanders je sin jevrejskog doseljenika koji je radio kao moler, dok je, navodi BBC, Tramp rođen isto u Njujorku, ali kao sin bogatog trgovca nekretninama. Sanders je 2016. godine izgubio trku u Demokratskoj stranci od Hilari Klinton.

#Amerika

'