AKTUELNO

Samo nekoliko minuta nakon poletanja avion je pao kod grada Bišoftua.

Tevold Gebremariam, predsednik kompanije Etiopijan erlajnza saopštio je da je pilot srušenog boniga kontroli leta rekao da je imao problema sa avionom i traži dozvolu da se vrati.

Etiopijski mediji su javili da niko od 149 putnika i osam članova posade nije preživeo pad aviona koji je bio na letu od Adis Abebe do Najrobija. Među putnicima su bila 32 državljana Kenije, 18 Kanade, devet Etiopije, po osam Italije, Kine i Amerike, po sedam britanskih i francuskih, šest egipatskih, pet holandskih, te po četiri indijska i slovačka.

U avionu su bila po tri državljana Austrije, Švedske i Rusije, po dva Maroka, Španije, Poljske i Izraela, te po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Togoa, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Četiri putnika su imala pasoše UN i njihova nacionalnost nije poznata.

Švedska internet stranica za praćenje letova navodi da se avion "Etiopijen erlajnsa" kretao "nestabilnom vertikalnom brzinom".

Samo nekoliko minuta nakon poletanja avion je pao kod grada Bišoftua. Rekli su i kako je avion u nedjelju ujutro stigao iz Južnoafričke Republike i da su imali tri sata vremena između letova.

#Avion

'