AKTUELNO

U jednoj od najvećih zaplena kokaina u istoriji SAD, u kojoj su u luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu "MSC Gajan" otkrile 16,5 tona (15 metričkih tona) ove droge, podignute su federalne optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru.

AP se poziva na sudske dokumente u kojima piše da su optuženi Ivan Đurašević i Fonofave Tijasage.

Foto: Tanjug-AP/Matt Rourke

Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom koji su u dva navrata prišli teretnom brodu. Američke federalne vlasti zaplenile su u luci Filadelfije kokain čija je ulična vrednost procenjena na više od milijardu dolara, objavila je prethodno na Tviteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

Foto: Tanjug-AP/Matt Rourke

- Ovo je najveća zaplena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku - tvitovala je ova kancelarija.

Foto: Tanjug-AP/Matt Rourke

"En-Bi-Si njuz" je ranije, pozivajući se na izvore iz lokalne policije, javio da je ulična vrednost droge 750 miliona dolara.

Ova televizija je navela da je droga, smeštena u sedam brodskih kontejnera, otkrivena kasno sinoć.

Foto: Tanjug-AP/Matt Rourke

Istražitelji veruju da je kokain utovaren na teretni brod "MSC Gajan" na Bahamima ili nakon što je plovilo napustio luku na tim ostrvima. Navodi se da je taj brod u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama.

#Droga

#Zaplena

'