AKTUELNO

U bolnici je podlegao povredama!

Četiri tigra u cirkusu Orfej teško su povredili svog trenera tokom probe za predstavu u južnoj Italiji, a koji je kasnije podlegao povredama.

Incident se dogodio u Triđijaniju, kod Barija, u četvrtak, kada je najpre jedan tigar napao trenera Etorea Vebera (61), a zatim su mu se pridružila tri preostala tigra, prenosi BBC.

Nakon što su mu naneli teške telesne povrede, tigrovi su nastavili da se igraju s njegovim telom u kavezu gde su se održavale probe, dok nije intervenisalo osoblje cirkusa i medicinski radnici.

Ipak, on je kasnije podlegao povredama.

Kako se navodi, Veber je važio za jednog od najboljih trenera životinja.

On je stradao dok je trenirao tigrove za predstavu "Životinsji park" koja se bavila prikazivanjem životinja širom sveta.

Osim tigrova, on je za tu predstavu trenirao kamile, zebre i bizona.

Lokalni mediji preneli su da su tigrovi nakon incidenta prebačeni u safari park. Policija je pokrenula istragu o incidentu.

Cirkus Orfej stigao je u Triđijano 15. juna i trebalo je da ostane do 14. jula, međutim, sada je nejasno da li će predstave biti otkazane.

U 40 zemalja delimično je ili u potpunosti zabranjeno korišćenje divljih životinja u cirkusima, a među njima je 20 evropskih zemalja.

#tigar

'